torsdag 16 oktober 2014

Naamah-meditation.

Ett gammalt kabbalistiskt ordspråk lyder : "det du tänker blir till verklighet".
Att tankar tillhör dimensionen närmast den som vi förnimmer med våra fem sinnen, astralplanet Olahm ha-Yetzirah (den nästsista av fyra sk Världar som Livets Träd och i detta fall Kunskapens Träd består av), gör att när du medvetet agerar på tankeplanet i ett visst syfte manifesteras din aktion på ett eller annat vis även i den fysiska verkligheten, Ohlam ha-Assiah.
Jag tänker presentera en guidad meditation till kliffan Lilith och på så vis ge dig en glimt ur ett kliffotiskt perspektiv in i de regioner som tillhör nattsidan av vår tillvaro och gömmer de största av skatter samt den kunskap som den kosmiska skaparguden enligt legenden ville förbjuda människan att ta del av.
Även ditt rotchakra, muladhara, ur den yogiska traditionen ska aktiveras.
Jag kommer även i framtiden presentera flera guidade meditationer i de olika tunnlarna och klifforna där du kommer att möta vidunder av olika slag att t.ex be om välsignelse av på den Vänstra Handens Väg och som på detta vis kan bli dina "initierande" guider att vandra vidare med välgång och värdighet på den väg du valt oavsett vilka utmaningar livet än må kasta i din väg.
Det är viktigt att du har egen fantasi och inser att det jag skriver här inte är den ultimata sanningen om de kliffotiska regionerna.
De är "laglösa" och kan därför ta sig former som är väldigt udda och främmande för det mänskliga tänkandet.
Jag försöker presentera ett någorlunda säkert sätt att närma sig de delar av tillvaron som tillhör kaossidan.
Denna meditation är skriven för dem som inte har tidigare erfarenhet av praktiskt arbete med kliffot och kan därför användas för att komma igång.
Sätt dig bekvämt och blunda. Andas lugnt, slappna av och börja visualiseringen när du känner dig redo.


Du befinner dig i ett hemligt rum i det innersta inre av ett tempel. Detta rum känner ytterst få andra människor till och hit hittade du genom att du råkat se ett svagt ljus genom en spricka i väggen.
När du tittade in genom sprickan såg du en svartklädd figur på huk framför ett enkelt altare lyssnande på en halvnaken, vacker kvinna i dyrbara smycken talande ett språk du inte förstod.
När du såg den svartklädda figuren kliva ut genom en väl dold dörr i närheten tog din nyfikenhet över. Du gick in genom dörren och här sitter du nu på ett hårt och kallt stengolv framför samma altare som figuren innan dig. Trots golvets kyla börjar du känna en behaglig värme stråla i och uppåt ur ditt rotchakra, muladhara, beläget mellan anus och könsorgan. På altaret, som är ett litet bord täckt med svart tyg och är i brösthöjd när du sitter i skräddarställning framför det. Två svarta ljus brinner ännu efter den förra besökaren och det är omöjligt att bedöma rummets storlek på grund av all rökelse som fyller luften. Doften är väldigt stark och du försätts i en sinnestämning av vördnad av bara rökelsedoften. På altaret ligger ett nedvänt pentagram i mitten mellan de två svarta ljusen. Du finner det svårt att bedöma om det egentligen är ett rum eller en evighet åt alla håll du befinner dig i.
Plötsligt hör du en kvinnoröst ur den tjocka dimman.
Rösten kommer som från alla håll samtidigt.
Hon talar på ett för dig främmande språk.
Du känner dig liten och full av vördnad inför den auktoritet hon har i rösten.
Sakta börjar du se en vacker, mörkhårig kvinna röra sig närmare dig.
Hennes bleka hud är täckt av svart hår och de dyrbaraste av juveler och orden hon säger förvandlas till förståeliga i ditt inre.
Hennes röst ekar i ditt sinne och gör dig aningen upphetsad samtidigt som du ser henne röra sig sensuellt mot dig.
När hon till slut står framför dig efter vad som känns som en evighet av att ha insupit hennes skönhet och känt vilken makt hon besitter säger hon:
"Vem är du och vad gör du här?". Du svarar med ditt namn och säger att du söker nattsidans välsignelse. Hon säger att du inte är redo att gå vidare än och befaller dig att för tillfället nöja dig med att ens ha funnit detta hemliga rum.
Med darrande röst frågar du vem hon är. Hon skrattar hånfullt och säger:
"Jag är Naamah, syster och tillika dotter till den du söker, Hon som är skötet till nattsidans mysterier. Sitt en stund vid mitt altare och bestäm dig om du vill gå vidare på denna väg när du blickat in i din sanna natur".
Du sitter och andas sakta medan du känner efter. Ja, du har hamnat rätt! Du blickar upp mot Naamah och säger att du vill gå vidare. Svaret du får är att det visste hon redan och att du känner nu vägen till hennes hemliga tempelrum. Hon befaller dig att återvända till människornas rike och låta denna upplevelse växa i dig och dig själv att växa av den för att återvända först när du sannerligen känner dig beredd att gå vidare och djupare in i nattsidan av tillvaron och dig själv. Du reser dig upp och bugar vördnadsfullt inför Naamah, vänder dig mot dörren, som plötsligt uppenbarar sig igen ur tomma intet i den ceremoniella röken.

Du går med långsamma steg ut ur det hemliga rummet.

Öppna nu ögonen och absorbera denna upplevelse. Närhelst du tänker på det hemliga tempelrummet och Naamah känner du ett behagligt lugn och en känsla av att du vet vägen hem var du än befinner dig.

//Belfagor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar