lördag 22 oktober 2011


Efter en väldigt lång tids tjatande om att göra något för SS gick Subben till sist med på att plottra ner sina minnen av deras senaste Europavända. SS, står där dom andra faller, helt enkelt. Trevflig läsning, horungar.

Keff: sång och öl
Utmo: gitarr och laptop
Subben: d-takt och döner
Nico: chaffis och obetald turnéledare
Marshall: soft jävla bassist i P.L.F
Brian: pårökt och jävla snabb trummis i P.L.F
Dave: lyssnar på dålig grind, väldigt ofta
Johan: globetrotter

Vi repade två gånger innan turnén. Sista gången i Wolfbrigades repa. Så Subben passade på att göra en "Stepbrother" på Daddes pinnar.

28/9 Berlin, Tyskland
Inget nytt på Köpi. Det luktar sopor och crusthundar precis överallt - även inne i baren. Men samtidigt smetat med folk och bra drag.
Test från Brasilien tvingade sig i sista stund på som förband. Något som tydligen blivit deras trademark då Sao Paolo-packet agerat support åt så gott som varje band under en månads tid då de "semestrat" på stället. Hittade DVD:n "Det våras för Hitler" mitt på gatan. Sicket fynd.
Tips till Ola och Massgrav: suverän natt-Döner för några skrammelmynt en bit ner på gatan.
Tips till Ola och Massgrav: Hostel AO intill är att föredra i stället för mögelrummet på Köpi.

Vår tysktalande globetrotter Johan guidade oss till närmaste döner. Sicket jävla pepp!
29/9 Schwerin, Tyskland
Att spela i källaren på en gigantisk kyrka i en pittoresk tysk småstad är givetvis rätt coolt. Däremot en totalt oengagerad spelning inför ett gäng smårädda småstadspunkare. Veganmaten var enligt duo Keff och Utmo riktigt bra. Smakade inte ett skit enligt Subben. 

Signerad Tinner 7" till nån polack i Lodz.

30/9 Lodz, Polen
Nästa anhalt, den polska ghetto-staden Lodz. Efter att ha vinkat åt lite gatuluder vid gränsen var det dags att inta Stereo Krogs. Det lokala stjärnbandet Toxic Bonkers spelade ett mäktigt uselt arenaset på 80 minuter.
Sjukt roligt gig blev det iaf med tjejer som dansade högstadiedans, nån rastasnubbe som körde klassiska hc-moves och polacker som sjöng med i "Dödadinchef".
Uppstyrd efterfest där Keff spydde lite i munnen. Inget krångel.

Subben på Bratislavas legendariska bensinstation

1/10 Vysoké Mýto, Tjeckien
Enda spelningen i Tjeckien blev aningen underlig. Stad: nån by man aldrig hört talas om. Spelställe: ett klätterväggsrum i någon ungdomsgård där 11-åringar stod för servicen vid ölkranen.
Obefintligt PA-system men vi valde ändå att lägga en mick i kaggen. P.L.F körde på samma linje utan att inse hur helvetes mycket bättre deras trummis var än Subben vilket resulterade i att PA:t brann upp efter bara två låtar. Synd för dom.

Uselt svenskt garageband har tydligen spelat i Linz. Bra budskap dock.

2/10 Bratislava, Slovakien
Söndagar brukar betyda skitspelning. Slovakerna var dock rätt så dragna även på vilodagen. Grym spelning där Keff fick öl kastat i ansiktet och blev omkringburen i publiken. Med sceninvasion som avslutning. På natten besökte vi en enligt lokalbefolkningen en "legendarisk bensinstation". Legendstatusen låg i att det tydligen var enda stället det gick att få tag i öl nattetid i Bratislava.

I Tyskland och Österrike finns det porr överallt på stan.

3/10 Linz, Österrike
Sista minuten-gig med ett gäng crustare inpackade i en gammal hederlig och inrökt teaterlokal i centrala Linz. Kunde blivit hur värdelöst som helst men blev i stället hur lyckat som helst. Bra drag på publiken och en lokal jazzalkis crowdsurfade och höll på att riva ner lampjäveln i taket.

Italienskt scenbygge anno 2011.

4/10 Bologna, Italien
Åkte åtta timmar för att bli totalfuckad av en italiensk tjockis. Efter att ha sumpat två spelningar ville denna porngrind-profil vara snäll nog att sätta upp en "hemlig" spelning hos en polare. Nån tyckte det lät som ett bra idé. Idiot. Då vi kom fram visade det sig att flera bodde i detta lanthus. Där skulle vi sova. Utan att dom visste om det. En stackars tjej blev påtvingad att koka överkokt pasta till oss. Brian i P.L.F fick inte använda toaletten, för vem fan skulle släppa in någon vilt främmande människa och skita i ens hus? Han torkade sig med sin Test-tröja och begravde den. Keff fick oväntat besök då han protestsket i huset. En hund nosade in då det var dags att torka.
Spellokalen i fråga var ett lusthus i en skogsdunge vid en åker. 17 icke betalande dök upp och vi fick 40 euro ur arrangörens ficka. Tack fetto! Vi fick ta in på ett crackhotell strax intill transvestitstråket.
Tidigt ställdes den inte så direkt fåniga frågan: finns det något PA? Det fanns det!
En röd platsmick med en meters kabel kopplades direkt in i en minimal högtalare. "The Italian Style" hette det tydligen. Tack fetto-Brandy. Tack och dra åt helvete.

Italiensk Shure-mick i klassisk röd plast. Öl: Euroshopper.

5/10 Bologna, Italien
Skulle varit en spelning i Parma. En spelning som aldrig existerat. Tack fetto-Brandy. Tack.
I stället söp vi oss sten och gick på jazzig studentklubb. För jävla trevlig, och dyr, kväll.

Mitt i underbara Lugano fanns detta hak. 5 pers dök upp.

6/10 Lugano, Schweiz
Ännu en sista minuten-spelning. Den här gången gick det som det brukar. 5 stycken inbetalande som dock röjde skiten ur sig så tandbitar flög ur munnen på Keff.
Men har man garantideal så har man. Det är bara att punga ut!
Här sålde vi "nästan" en tröja. Enda problemet var att personen i fråga var kristen och inte kunde ha några tröjor med pentagram och dylikt på sig. Tro på en fantasifigur eller bär en grymt snygg tröja som garanterat gett han mer fitta än han någonsin sett tidigare (vilket nog inte var speciellt mycket). Han valde nog fel, men sparade iofs 10 euro.

Under turnén fanns även tid att skriva nya låtar. Detta är "Soundtracket till din vräkning"

7/10 Freiburg, Tyskland
En magisk bill med bland andra Freiburgs stora grungehopp X-disclaimer som support. Så infernaliskt uselt att alla måste checka upp dom!
Annars uppstyrt som fan med smetfull kyl och sprit i överflöd. Samt pizza med kött alternativ! Det gick som det gick oxå. Vansinnigt otajt fyllespeling med publik som slet av Subben masken och flyttade hans cymbaler mitt under låtar.
De franska fyllona i Black Code röjde på som idioter och Keff fick även denna kväll ett antal gånger lämna marken mot högre höjder.

I Freiburg var inte bara kylen full med öl. Här fick man en "case" sprit oxå.

8/10 Sursee, Schweiz
Nu fan började det likna nånting! Ölkran backstage! Men MÅSTE det vara dagen innan man ska upp 07.00 för att åka till Paris...
Sjukt uppstyrt rakt igenom. Inte alls vad vi är vana vid. Grymt bra ljud, fräsch lokal och bra med publik. Hur fan hamnade vi här? Kvällen tillhörde dock huvudbandet Inhumate. Totalt värdelös musik men har man en långflint på sång som direkt slår sig blodig i pannan med micken och tar ut sig totalt ska man iaf ha lite cred.

Schweizarna kontrade snabbt med en ännu mer fylld kyl samt ölkran backstage.

9/10 Paris, Frankrike
Le Beluschi´s är nåt typ av backpacker-hostel i centrala Paris. I källaren var det denna söndag en jävla massa band som delade golv. Överlägsen segrare var huvudakten Wormrot från Singapore som spelade skiten hur alla. Jävla kineser, åk hem säger vi.
Annars uppstyrt som fan med en sjukt snygg arrangör som precis alla drägglade över. I veckan gifte hon sig i Las Vegas...men inte med någon av oss.

Numera pantenterad uppfinning av Subben. En estnisk Vans-sko fasttejpad på en Tama-pedal för bästa möjliga d-takt.

10/10 London, England
Efter att ha haft lysande väder hela tiden var det dags för England. Då kom givetvis förkylningar, regn och allmän misär. Grosvenor i London var en trevlig pub i klassisk sliten engelsk stil. Bra med folk och bra med fylla. Däremot halvjobbig att lyssna på en toktjackat promotor i flera timmar då febern var som värst. Då man inte ens orkar ifrågasätta "I heard people say that Discharge suck live these days, but i saw them and they fucking ruled" är man sjuk. Beans and toast till frulle. Fy fan vad vidrigt.

Tinner unplugged in London.

11/10 Newcastle (UK)
Alan Shearer dök inte upp fastän vi hade han på gästlista. Det var inte så jävla många överhuvudtaget som dök upp. Men dom som var där var desto mer pepp. Skönt när det är gamla göbs som köper plattor och tröjor. Dom vet vad det handlar om. Soft efterfest med märkliga djur och vattenläcka i vardagsrummet. Tjock-Subben och Tjock-Utmo delade igen säng. Som inte pallade trycket och rasade ihop.

Dom kunde fultjacka, laga frulle och hajpa brittiska skitband. Men torka damm fanns inte på agendan.

12/10 Leeds (UK)
Brolins gamla favoritstad Leeds var inte så jävla pjåkig som den gamla köttbullen påstått. En källare på en lokal pub med onsdagskaraoke på övervåningen. I denna stad återfanns troligtvis Tinners största fan. Han hade inte varit på ett gig sedan 1995 då han såg Dropdead på samma ställe. Givetvis var han lite "slightly retarded" med ticks och konstiga skrattsalvor. Men ändå, går man på gig vart 16:e år (lika ofta som Finland tar guld i hockey-VM) och väljer Tinner så har man ju någonslags koll på läget. Däremot verkar frasen "free food" vara svårförstådd i denna stad. Det är inte gratis om det går från inträdet då man har en dörren-deal. Spelade med det enda punkbandet på hela turnén. Life Destruction: jappe-style oväsen. Bra skit.

Marshall vinkar glatt trots att han ovetandes åt ärtor som varit i Subbens näsa i Leeds. Nico till höger, grym jävla chaffis!

13/10 Lille (FRA)
En snabbis i en fransk småstad. Eftersom vi söp bort dom sista strumpbyxorna i Leeds gick det förstås inte att genomföra något gig för Tinners del. Tur nog var det en trio på plats som av en händelse kunde vårt set. Nån tjockis i Hurriganes-tröja på trummor, gitarristen från Adept och nån långhårig skäggapa som skrek på random. Sen direkt iväg till Holland för att sova i nån gammal Cliteater-medlems rökar-rum. Slutade i vansinniga mardrömmar och kallsvett.

Marshall vs crusthund i Lille. Given utgång.

14/10 Eindhoven (NL)
Sista stoppet: Eindhoven och inomhusfestivalen Bloodshed Fest. Spelade tidigt på källarscenen men det spelade tydligen ingen roll. Knökfullt med folk och ett jävla kaos på punkarna. Folk som hängde i balkar i taket och turnéns klart skönaste gig.
Avslutade även denna gång med Missbrukarnas Du är inte du för att sedan dra oss fulla och direkt ta flyget hem till civilisationen.

Cephalic Carnage merch deluxe.

1 kommentar: