tisdag 4 november 2014

Wehrwulfaz Måste Tala Om... Bölzer - Soma  (EP)


Det händer med jämna mellanrum att relativt obskyra band helt plötsligt blir unisont hyllade till skyarna och nästan över en natt förvandlas till hela "scenens" kelgrisar. Oftast känns denna sorts uppmärksamhet som ett patetiskt uttryck för slavmentalitet där alla osäkra tonåringar hakar på nya trender för att passa in. Inte sällan är banden medioker och intetsägande skit. Vilket gör det väldigt lätt att på förhand döma ut band som blir objekt för patchade västligans dyrkan.
Så är inte fallet med Bölzer. Och de har definitivt nått sin status den vägen. Efter att ha gått från i princip helt okända till halvgudar, efter att förra årets snackis Aura släpptes. Vilket är att se som relativt otippat då bandet ogenerat använder sig av ett symbolspråk som vanligtvis sänder jobbiga SD-vibbar till plebejmassorna.
Jag tycker dock att Bölzer förtjänar den uppmärksamhet de fått. De vågar röra sig utanför den gråa massa av feg stagnation och ihåliga mallar som kännetecknar i princip alla nya band i genren, såväl tematiskt som musikaliskt. Deras musik sänder omedelbara signaler som dryper av genuinitet och primitivt ursinne.
Deras senaste EP - som kom ut för någon månad sedan - Soma är en naturlig fortsättning och komplement av föregångaren Aura. Tveklöst ett av årets bästa släpp som är precis nog för att stilla törsten i väntan på en fullängdare, som förhoppningsvis kommer nästa år.
//Wehrwulfaz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar