onsdag 8 oktober 2014

Belfagor Måste Tala Om... Meditationens Grunder


Utan en fördelaktig meditationsställning, asana, och rätt andning, pranayama, är varje försök till koncentration, ekagrata, verkningslöst. Det är först när en bekväm asana etablerats och andningen är rytmisk och långsam som meditationen kan påbörjas. Efter inandning, håll andan låst och låt hela kroppen ta del av inandningen så länge som möjligt. Andas ut lika långsamt som in och håll andan efter utandningen så länge som möjligt. Sitt så att du inte besväras av kroppen. Halvlotus eller med fötterna på marken. Rak i ryggen. När andningen inte längre är en medveten övning börjar du meditera. Du kan gå igenom varje chakra för att avsluta med att det regnar förgsprakande kraft över och runt dig från kronchakrat. När du håller andan efter ett antal inandningar kan du föreställa dig att kundaliniormen reser sig från chakra till chakra.

En variant är att du fokuserar på ett enda chakra med tillhörande mantra och yantra och försöker få det att aktiveras så att du känner dess behagliga effekter och vibrationer i korresponderande del av kroppen.

Du kan även använda dig av en i förväg konstruerad och memorerad meditation över något händelseförlopp, såsom att besöka platser och uppleva situationer som korresponderar med olika regioner av tillvarons nattsida.

Din asana kan även vara att du ligger på rygg, handflatorna nedåt vid kroppens sidor och benen raklånga med fötterna inte korsande varandra.

Du kan välja att vara i tystnad eller att lyssna på musik som passar in på den meditation du väljer att utöva.


//Belfagor

Situation Soundtrack: Nefanudus - Ama Lilith Opening Her Womb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar