onsdag 18 september 2013Vi fortsätter vår hyllning till Sika Äpära med Herr Ramon Calvo som driver superseriösa webzinet Lukinzine och bolaget Farsot. För att behålla någon form av autentisk känsla i intervjuerna så är de kompletta med diverse stavfel och särstavningar, precis som det var förr. Enjoy.

Hur ofta onanerar du?
 - Här går man rakt på sak redan i fråga ett. Jag vet faktiskt inte för det finns inget generellt schema utan det får hända när lusten tränger på och tillfället tillåter det.

Är du rå + brutal?
- Inte det minsta.

Har du varit med i nåt band? 
- Det var en del band under den tidiga tonåren, och sedan sjöng jag i ett hardcoreband vid namn TwoThirds under gymnasietiden.

Varför är Sika Äpärä bättre än Close-Up?
 - Vad är Close-Up? Inte punk i alla fall.

Är du mer punk än Asta Kask?
  - De flesta är nog mer punk än Asta anno 2013, men frågan är hur punk det egentligen är att säga vem som är mest punk här i världen.

Du är inte mycket för politiskt tjafs eller? 
 - Jo, jag är ju det. Jag gillar tjafs och jag gillar att tjafsa, särskilt om politik och speciellt om jag får utmana någons åsikt eller provocera personer på ett eller annat sätt.

Bojkottar du McDonalds, Coca Cola och Shell...
- Nej, men gjorde det under en lång tid. Samtidigt är det inget jag varken äter, dricker eller tankar på i någon märkbar utsträckning.Record collectors are...

Stämplar du eller är det SOC som gäller?
  - Jag drar mitt strå till stacken genom att arbeta som ungdomshandledare, och har tidigare arbetat som lärare. Det är för övrigt nästintill mer arbete med att stämpla än att de facto arbeta.

På en festival så skiter man i banden eller hur? 
 - Haha, inte en chans. Jag är en sådan där som verkligen hade en lista på vilka band som skulle ses, vilka som krockade, vilka man bara kunde se 10 minuter av och så vidare. Sprang som en vettvilling mellan scenerna i min ungdom. Idag är jag lite lugnare, och är inte så intresserad av festivalsvängen överhuvudtaget. Tycker till och med att det är småjobbigt om det är mer än tre band på en spelning.

Om du hamnade på en öde ö med en låda vinare...vad skulle du vilja ha för vin??? 
 - Jag har ingen som helst koll på vin. Har inte druckit alkohol sedan jag var 17.

Är du anarkist???
- Ni menar att det finns andra ideologier?

Gillar du att flasha omkring i taxi och dricka paraplydrinkar? Leva ett riktigt jet-set liv?
 - Hade jag haft råd att ens åka taxi och var intresserad av drinkar så kanske det faktiskt hade varit min grej att flasha runt lite med min rika livsstil. Vad vet jag?

Om du såg ut som Bert Karlsson, vad skulle du göra då????? 
 - Troligtvis haft lite ångest för att jag inte hade någon haka, och samma frisyr som Hitler. Hade detta dock inneburit att den riktiga Bert Karlsson inte fanns, så hade jag även varit ganska stolt över att varken Ny Demokrati eller en massa fantasilösa skivbolag och band hade sett dagens ljus. Detta eftersom att även om jag såg ut som gubben aldrig hade tyckt och tänkt som han gjorde och gör.

Är du kommunist????
- Ibland.

När vart du nitad senast???
- Saken är ju den att där jag kommer ifrån betyder ”nitad” att man fått stryk, och som jag förstått det så betyder det på andra ställen att man är full som ett ägg. Dock tror jag att mitt svar blir detsamma oavsett tolkning, för jag tror att jag var lika gammal både när jag full och åkte på stryk senast.


Vad tycker du om spritpriserna här i Sverige??? (Alltså på bolaget)?????
 - Ingen koll på det. Dyrt antar jag eftersom alla som dricker alltid är panka och inte kan gå på spelningar för att 60kr inträde är för dyrt, hehe.

Hippie...

Tycker du att man skall kunna köpa sprit billigt dygnet runt i alla affärer????? 
- Alltså, att Systembolaget inte fungerar och aldrig har fungerat är väl ingen hemlighet, men jag vet inte om fri tillgång till sprit när som helst på dygnet är ett bättre alternativ. Ur ett samhälligt perspektiv, så att säga.

Hur är det på limmisfronten???? 
- Jag har inte slangordboken med mig, så jag vet inte om du menar hur bra jag är på att limma på andra människor eller om jag är en jävel på att sniffa lim?

Har du problem med snuten????
 - Polisväsendets existens är alltid en nagel i ögat.

Är punk nitar, kängor, trasiga kläder; fyllecell & att skrämma gamla kärringar & leva djävulen?
 - Om man frågar Sid Vicious så är nog svaret ja, men jag är ganska säker på att han hade fel. Om det mesta.

Är du en slusk? 
- Till och från. Ibland är det ganska skönt att bara vara ett med sin egen smuts, och i andra fall kan det vara det värsta som finns. Jag har sjukt svårt för smutsiga händer, och hatar att få olja, gyttja eller något annat kladdigt på dem.

Diggar du mäsk????
- Ingen aning då jag aldrig smakat, men bara ordet i sig låter faktiskt odrickbart. Är det för övrigt därifrån begreppet läsk kommer? Mäsk för barn?

Erkänn att du skulle vilja vara rockstjärna i ett krökarband???? 
 - Hade detta varit för några dagar sedan, så kanske jag hade svarat ja på den här frågan. Häromdagen såg jag dock ett band som helt klart hade druckit för mycket och det var endast slöseri med min tid. Ett sömnpiller utan dess like, så nej tack.

Vad vet du om Finland?????
 - Riistetyt, Tampere SS och Terveet Kädet.Vem skulle du vilja se död???? 
 - Önskar inte livet ur någon mer än verbalt ibland, men vissa människor skulle dock behöva ruskas om lite ibland. Kanske ett ajabaja-finger i luften i kombination med ett besviket minspel och allt vad det innebär.

Favoritfanzine just nu???? 
 - Law And Order Fanzine. Svårslaget mästerverk bland dagens zines.

 Anti_Cimex & Discharge ei leiki?                         
- Gillar båda. Något annat vore mycket märkligt.

 Jag hatar folk som säger att man ska jobba, gör du????
 - Jag har svårt när folk säger att man måste eller ska saker, eller pekar finger över  huvudtaget. Det är en förkastlig pedagogik, helt enkelt.

Gillar du sadistporr? Varför inte
 - Försöker definiera begreppet i huvudet, och gissar därefter på att det är något som jag inte skulle gå igång på. Sadism och pornografi är överhuvudtaget något som känns väldigt avlägset, så en kombination av de båda är nog något jag kan klara mig hyfsat bra utan.

Ska man vara nykter på spelningar och se alla band????? 
 - Ja, tack. Samtidigt har jag inga problem med vad folk gör på spelningar, så länge de inte stör eller förstör för andra människor. En del ser säkert spelningar som något som är lika med att dricka i första hand och se samt upptäcka band i andra hand, och det måste ju vara OK det också.

Vad tycker du om regeringen? 
- Avgå.

 Det här med att stämpla,gillar du svin som utnyttjar det hela?
 - Använder man begreppet utnyttja så är det troligtvis något jag inte stödjer, men om man däremot nyttjar systemet så är det ju ens fulla rätt. Jag kan ha svårt för dem som bara vill ha och vill ha, men aldrig är beredda att ge något tillbaka, eller se sin egen roll i det här ekorrhjulet som vi alla springer runt i.  

 Är ni som oss, alltså skiter i veggoprylen och allt annat viktigt skit? 
- Nej, inte en chans. Är det någonstans man verkligen kan ta ställning så är det i dessa frågor. Alla borde känna efter en extra gång när det kommer till det här, för det är inte svårt att inte stödja djurindustrin.

Varför är folk veggo tror du?
 - Man hoppas ju att det är av etiska skäl eftersom det i förlängningen skulle leda till en bättre värld, men samtidigt är ju huvudsaken att de helt enkelt äter vegetariskt och inte stödjer djurindustrin.

 Erkänn att det skall vara mycket fett inblandat när man håller på med mat?
 - Fet mat är ju gott, men rent fett vetifan. Landar nog i något mellanting, och att det då helst ska vara stekt istället för friterat.

Lite musik då,vad är det som snurrar hemma på stereon? Va?
- För tillfället är det väldigt mycket What Happens Next?, Tear It Up, Clouds, Voorhees och Gaslight Anthem som jag återkommer till. Detta kan dock ändras under den närmaste tiden då jag tröttnar ganska snabbt.

 Är det inte dags att ta en riktig jävla pangbläcka på nån av finlandsfärjorna?
 - Nej det verkar urtrist. Såg någon dokusåpa om allt det där, och kunde inte annat än skaka på huvudet och hata mänskligheten.

Är råpunk för rått för alla punkas?
- Om så är fallet skulle ingen våga erkänna det.

Hur känns det att svara på en 100 frågers intervju???? 
- Det börjar bli ruskigt tråkigt…

 Kommentarer om den nya Discharge plattan?
- Nya? D-takt, dist, Discharge. 

Vad tycker du om folk som säger att man inte får tjäna pengar på punk? Allt skall vara så jävla ”do it yourself”.va fan är det för jävla snack egentligen?
- DIY är den enda sanna vägen till att uppnå nirvana. Det vet väl alla? Sluta häda!  

 Varför är svenska rå-punkband bättre än dom engelska?
- Va? - För att England inte hade någon mer än Blair att klaga på när Thatcher hade dragit sig ur leken. I Sverige dyker det däremot upp idioter i riksdagen på löpande band. 

 Vilken takt skall trummorna gå i?
 - Spelar ingen roll, men det ska svänga och gärna låta smutsigt och svulstigt på en och samma gång. En dålig trummis innebär ett dåligt band, och vice versa.

Arsedestroyer??
- Oj vad det går undan. 

Framtidsplaner????
 - Oändliga rikedomar samt en hel del vinylinköp.

Fan nu tar vi och avlsutar den här skiten.har du nåt att säga den enorma läsarkretsen? 
- Tacka nej till intervjuer, det är inte värt besväret. (

Lukinzine 
Farsot Records

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar