torsdag 21 mars 2013

Vi Måste Tala Om... Skrammel Records

En anledning till att det så sällan recenseras plattor här på SS är att jag avskyr det. Eller avskyr och avskyr, jag är bara inte särskilt skillad på den fronten. Så när jag fick en hög plattor av Skrammel Records att orda om så var kallsvetten verkligen kall. Och svettig. Skitsamma, hur som helst så beslutade jag mig för att jag och Tvåan skulle ha någon form av dialog och tyckeri runt plattorna istället för regelrätta recensioner, men då 2+3 sitter häktad för ekobrott så föll lotten på min gode vän Jonny Slaughter istället, då han kan bra mycket mer om punk och HC än vad jag någonsin kan drömma om. Så, vi satte oss ner med lite julmust och lite kattmynta till Jons katt för att tycka till om plattorna tillsammans helt enkelt, allt medans det bakades bröd som om det inte fanns någon morgondag.
 
 
 
Makabert Fynd - S/T
 
Jon: Poffen, då vet man att det är bra! Vet du vad han heter? Ingen vet. Han har liksom inget namn. Är det Kalle Skitsystem på trummor?
Pålle: Jag gillart.
Jon: Bra driv! Ouff, gillar slö D-Takt!
Pålle: Lite Blood Revolt över trumljudet, det gillar vi. Och han vrålar på bra Poffen. Man gillar att Kenneth är i mitten av kollaget på innersleeven, såg du det?
Jon: Jag hittade Kalle Skitsystem där sen var jag nöjd. Ja det var fan käng det här!
 
 
Bad Antics - Where Did I Go Wrong?
 
Pålle: Har fått för mig att det ska vara gamla rävar det här, men jag kan ha fel. De ser inte så gamla ut. Och inte så räviga heller.
Jon: Jaha, det var från USA, det var därför det var bra.
Pålle: Folk behöver referenser för att fatta hur det låter. Hur låter det?
Jon: DC Hardcore med lite västkustvibbar, typ Annihilation Time.
Pålle: Jag gillar omslaget jag. Jag tänker på Hard-Ons.
Jon: Väldigt osvenskt, väldigt bra. Låter som Ian McKay, hör du det?
Pålle: Ja, tamigfan, det gör det.
Jon: Plattan börjar med fyrtakt, sen tre snabba emellan, sen avslutas med fyrtakt igen.
Pålle: De känns väldigt avslappnade och sköna på något vis, jag gillar det här. Bra förfestsmusik va?
Jon: Ja för faaan!
Pålle: Men, håller detta live tror du?
Jon: Det tror jag verkligen.
 
//Paulus & Jonny
 
 
 
 


5 kommentarer:

 1. Vaddå, känner ni inte Per-Olof Frimodig?

  SvaraRadera
 2. samme här. får massvis med skivor som folk vill ha recenserat. har svårt att förhålla mig till det. vem fan är jag att tycka och tänka om andra människors livsverk? jag har aldrig recenserat skivor eller ens gått ut med det någonstans att jag gör det, vet inte varför folk fått för sig det. men det här upplägget som du och jon gjort va ju klockrent. spontant och avslappnat. bra koncept, må jag sno nån gång.

  SvaraRadera
 3. Låtsnack 2.0.

  Kolla in Bremen på Skrammel.

  /drinkarrrrrrrrren

  SvaraRadera
 4. Anonymous: Nej.
  Sylen: Haha, ja gör det för fan. Upplägget är som du säger rätt skönt och avslappnat istället för att sitta och försöka komma på målande meningar om hur disten låter. Du ska ha mejl från mig inom ett par dagar förresten!
  Drinkarn: Bremen-vinnen kommer att reccas av mig och Jon inom kort, men vi beslutade oss för att två plattor i stöten var smärtgränsen. Man vill ju inte stressa. Men ja, det är ju exakt som Låtsnack (rip-off, rip-off ad infinitum) fast med facit i hand.

  //Pålle

  SvaraRadera
 5. låtsnack m facit - grym form!

  SvaraRadera