fredag 12 oktober 2012

Affe Piran (Obnoxious Youth/Undergång)Så, vad fan händer?
- Sitter på jobbet, jobbar uppenbarligen inte så hårt. Är tillbaka på heltid efter att ha varit halvtidssjukskriven.

Dina fans vill veta vad du arbetar med. Är det fortfarande kids?
- På sätt och vis. Jag jobbar som receptionist och expeditionsvakt på uppsala tingsrätt. Det är ett givande arbete som gör mig likgiltig inför det mesta.

Du menar på så vis att du får se mycket degeneration eller vart kommer likgiltigheten ifrån?
- Jag gör ett jobb som en apa skulle klara lika bra... Men man får ju se hur folk beter sig och man träffar ju enbart våldtäktsmän, mördare, skattesmitare och värdelösa jurister som tror att dom gör nåt viktigt och betydelsefullt när de egentligen jobbar enligt ett mallsystem och får knappt bestämma ett skit. Med andra ord skulle en apa klara deras jobb också...


Det där slog mig när jag hade en rättgång för ett par år sedan där jag faktiskt var målsägande för en gångs skull. Den anklagades försvarare var så värdelös att jag tyckte synd om killen fast han knockat mig helt oprovocerat.De är så grovt överbetalda.
- Ja det är ju vanligt förekommande. Det enda man behöver kunna för att bli advokat är att kunna sjunga snapsvisor, ha på sig studenthatt och stjäla/förstöra sina medstudenters läromedel så de sinkas ned. Det är så alla gör.


Hade sådan tur senast dock, Patric Lindblom från Althins firma. Guldsnubbe. Mycket kompetent. Krossade motståndet och dess lögner.
- Tur där! Du hade lika gärna kunna fått en dresserad schimpans.


Det har ju hänt... Men skitsamma, får du rycka in och ägna dig åt favorithobbyn ofta? Och med det menar jag att bruka övervåld.
- Haha, på jobbet så är det dåligt med sånt... En dag när jag var "sjuk" så kom det in en dåre och slungade stolar mot receptionen... Synd att jag missade det.


Men vad fan, epic fail som kidsen säger. Du har inte funderat på väktaryrket?
- Jo absolut, även polisyrket, eller vad som helst där man kan bruka övervåld och komma undan med det.


Har du alltid gillat att nita folk eller är det något som växt fram med åren?
- Just att nita folk kom med giggandet. Blev så jävla upphetsad av Rollins och Danzig när jag var ung och tänkte att en sån frontman ska man ju vara. Annars ser jag på våld likt fenomenet "lägga en bajskorv i finsalongen". Jag blir provocerad av händelser där allt är frid och fröjd.


Vi är rätt lika på så vis, är jag med skitnödiga PK-punks så drar jag gärna på Anal Cunt, och sitter det ett gäng naziskins och heilar så kan du ge dig fan på att jag slänger på hippedyhöppedy.
- Ja jag anser att det behövs också, för vad fan vore dessa människor utan sin nemesis. Deras existens hänger på att det finns folk som hetsar dom. Så dom borde tacka oss för det.


Hat är ett jävligt underskattat bränsle, ja. Och jag tror inte riktigt att "de" inser att motpolerna behövs.
- Det tror inte jag heller. Förmodligen lider de av vanföreställningen att saker och ting faktiskt KAN bli bra. Det vet ju alla med huvudet på skaft att det är omöjligt.


Men de måste ju få drömma, precis såsom jag drömmer om en intergalaktisk kosmoskrossare med en pingvinarmé i stormtrooperstuk. Men det kommer ju inte heller att hända.Vad drömmer du om?
- Oj. Jag drömmer om en massa skit, fast det vanligast förekommande är sadistiska drömmar där värdelösa människor får vad de förtjänar. Känns billigt att nämna larv som dåliga band. Men gärna se kungen av sverige hängas på torget samtidigt som någon kastar fekalier på honom.


Jag tycker hans barn är värre. Särskilt Madde verkar vara extraordinärt vidrig.
- Tack för påminnelsen, hade ju lyckats förtränga deras existens. Men ja, ta kungens gener och mixa dom med drottningens låga intelligens så har man inte receptet på framgång direkt.


Men sparkar vi inte in öppna dörrar nu? Jag vill prata om scenen. Vilka ska knivas i scenen?
- Nu snackar vi... Knivas i scenen alltså... Pratar vi om den scenen som vi själva tillhör eller rockscenen i allmänhet?


Vi kan börja med den större, sen tar vi horungarna lite närmre våran egen bakgård tycker jag.
- Vi kan börja med den svenska hardcorescenen som i dagsläget gett upp att lyssna på allt av värde och valt att lyssna på nån jävla skitavart av nu-metal istället. Triggade trummor, line6-gitarrljud och någon som låter som kakmonstret på vokaler. Jag har en gång försökt kniva den scenen i praktiken, skickade ut en kniv i publiken när vi spelade på Fire&Ice-festivalen i linköping med en massa kepsmetalband. Annars klarar jag inte av något med namnet indierock eller hipster eller techno eller house... alla dessa människor borde knivas, begravas, grävas upp och knivas en gång till.

Broder Daniel är indie, jag dyrkar Broder Daniel.
- Inga kommentarer på den.


Jag förstår det. Vi pratar om Sugababes istället tycker jag.
- Sugababes är helt fantastiskt bra. Blev introducerad i mitten av 2000-talet av den andra Undergångsångaren Crippe. Var lite skeptisk till en början fast helt utan rätt. Karln visste ju vad han pratade om.Vilken låt var det som fick dig att fatta storheten då?
- Overload klyschigt nog Men jag är även väldigt förtjust i låten Easy. tycker väl inte nåt de gjort är dåligt... är lite besvärad över att inga originalmedlemmar är kvar dock. Heidi Range är ju den som varit med längst, hon räknas nästan som originalmedlem.

Jag anser henne vara en del av (the true) Sugababes, det var först med henne de blev en riktig enhet i mitt tycke.
- Ja min favoritlineup är Heidi, Mutya och Keisha

Jag misstänker att Heidi är din personliga favorit?
- Ja det skulle man ju kunna säga.

Mutya är ju min, det är ju allmänt känt. De håller ju på och för krig emot the untrue Sugababes nu, så eventuellt så kan det bli så att det finns TVÅ uppsättningar i framtiden. Fantastiskt.
- Kommer Siobhan vara med i the true Sugababes?


Jag tror dessvärre det.
- Usch, trodde den mobbingen som de andra utförde mot henne skulle räcka för att hålla henne borta från musikscenen


Klarar man inte av hettan får man lämna köket.
- Exakt.

Men jag kan tänka mig att såväl Mutya som Keisha var väldigt råa, de är ju East LDN-tjejer liksom. Jag blir mörkrädd när jag tittar på Grime-videos därifrån. För tjejerna alltså.
- Ja Siobhan var ju själlös, grå och helyllebritt.


Jag tycker att OY eller Undergång ska göra en Sugababes-cover, helst på Shape och helst med mig på gästande växelsång. Texten är ju genial: "I know that the spades are the swords of a soldier/I know that the clubs are weapons of war/I know that diamonds mean money for this art/But that´s not the shape of my heart". Jag hatar Sting så jävla mycket att det finns inte, men detta är magi. De markerar med där att de skiljer sig från alla själlösa brudband.
- Ja Sting är bland det värsta som hänt mänskligheten sedan U2 och REM. Men jag har faktiskt funderat länge på att tolka Sugababes med Undergång. Ska fan ta tag i det där, får man till det ordentligt så kan det ju inte bli nåt annat än superbt

Då kommer jag upp till Ooopsala och gästar. Jag ska ändå upp och köra in ett Quorthon-porträtt i köttet.
-  Absolut! Vem är det som ska karva?

En kompis, Vera heter hon. Går som lärling på 4-Ever Tattoo. Har blvit svinduktig på väldigt kort tid.
- Inte hört talas om

Jag visar senare när vi fått intervjun överstökad, men om du vill ha ett jävligt fett porträtt till väldigt rimligt pris så passa på nu innan hon är klar med sin lärlingstid och börjar ta betalt utifrån sin begåvning. Ska även köra ett med Mutya någonstans tänkte jag.
- Haha, det kan vara det bästa motivet jag hört talas om på flera år.

Jag ska ha hela högerbenet fyllt med vänner och andra föredömliga individer. Betalar du för ditt fejs så smackar jag på det direkt. Du är ju förövrigt redan tatuering, jag är lite avis.
- Ja, blev mäkta förvånad när jag såg det. Det känns märkligt men mäktigt på samma gång. Misstänker att du tänker tatuera in min bowlingkollega Jon Slaughterlord Lindqvist?


 Du, det är en av de första som kommer att köras. Finns inte en bättre människa på denna ruttna jord.
- Jag förstår det, fantastisk människa.Kan prata om Jonny hela dagen. Du bör vara stolt över att vara en del av Team Slayer.
- Det är jag absolut! Team Slayer till döden.


Hade kört er logga också, men jag kan inte stå bakom Oves fanatiska Ateism. Hur går det för er förresten?
- Det går lite dåligt, vi har öppnat med att förlora fyra matcher i rad med minsta möjliga marginal. Det känns förjävligt. Men det spelar ingen roll! Vi kommer åter. Vi ska krossa benen på alla gubbar och kärringar i den där jävla ligan.


Ni får tvinga Ove att konvertera, jag är rädd att hans brist på tro drar ner er som lag.
- Ja, vi behöver all hjälp vi kan få. Talang kommer inte via övning, det kommer genom underkastelse.


Jag har snackat med Jon om att jag ska dyka upp helt oannonserat vid matcher för att ingjuta fruktan i motståndarlagets hjärtan. Stå och stirra surt och hatiskt på dem så att de tappar fokus.
- Det tycker jag att du ska. Jag har funderat på att börja tillämpa gamla klassiska psykningstekniker. Till exempel att spela extremt långsamt, att kommentera motståndarens spel, ge motståndaren tips under matchen samt sparka sönder klotreturen.Eventuellt spilla talk på ansatsbanan.


Hur långt kan man gå innan men blir avstängd då? Både Ove och Jon är ju så fruktansvärt snälla killar så jag tror nog det där får skötas av dig.
- Så länge ingen märker nåt så tror jag att det går att ta det rätt långt. De må vara snälla, men när det kommer till att vinna får man inte sky några medel för att nå dit. Antingen vinner man, eller så förlorar man... finns inget som heter att komma på andra plats.


Tar du förluster lika hårt som Jon?
- Inte riktigt lika hårt, men om motståndet är värdelöst så blir jag illa berörd.


Men så är det ju alltid, av samma orsaker som att man kan få hjärnblödning när skitband brejkar.
- På ett sätt struntar man ju i det eftersom att brejka innebär att spela inför massa jävla fjantar som gillar "sköna låtar", men på ett annat sätt blir man förbannad, eftersom det ofta är precis det som band vill. Man vill ju inte unna skitfolk nåt som de faktiskt vill ha.


You speaketh the trvth and nothing but. Men jag tycker ändå någonstans att det är så tragiskt att många av ens vänner gör fantastiska saker inom såväl den soniska sfären som andra, och får ingen större uppskattning för det överhuvudtaget. Och detta stärker ju onekligen tesen om människans föga värde.
- Ja det är väldigt märkligt, ibland tvivlar man på om man hör samma saker som alla andra. Sen kommer man på att folk är ju defekta.


Men hur kommer det sig att du kom in på HC? Inte för att någon subkulturell genre består av enbart hjärnkirurger och mensamedlemmar, men jag tycker överlag att HC-folk är så jävla puckade.
- Blev exhalterad av råheten och det avskalade uttrycket samt den enorma mängden hat som fanns i genren.
men som allt bra så måste dra bra tas bort, så under de 15-16 år jag lyssnat på skiten så har ju allt det man gillat försvunnit bort ur genren. Det är numera platt, plastigt ljud, klyschor staplade på varandra och folk är fan inte arga längre, folk står helt still och ser rädda ut när de spelar. Det går inte fort längre och det är fan allt annat än rått. Därför har jag under senare år nästan helt återvänt till mitt ursprung som är hårdrocken.


Det var ju av samma anledningar som jag drogs till BM. Sen blev det bara Dimmu Borgir och kokainfester med gothtjejer av hela skiten.
- Det är nog det som gjorde att det tog väldigt lång tid för mig att acceptera genren black metal. Det var väldigt lite Bathory och Venom och väldigt mycket Cradle of Filth-smörja och folk i bondagebyxor som spelar rollspel och älskar tyskland. Nutidens tyskland alltså.

 Det är ju så långt ifrån vad sann och äkta Black Metal är och representerar för mig Men finns det något hopp för svensk HC? Jag tycker mest den scenen verkar bestå av svennar som växt upp med lite punk och tycker det verkar fräckt att ha ett band på helgerna. De har ingen Watainiansk inställning till vad de pysslar med direkt.
- Väldigt lite hopp måste jag säga. Ingen levererar äkthet förutom kanske Hårda Tider från malmö och bandet Herätys som numera är nedlagt. Folk är ju inte uppväxta med samma skit som jänkarna eller britterna är. Men med den takt som sverige går åt helvete i nu så kommer det väl säkert komma bra HC-band om en sisådär 15 år kanske. Det är även det som jag blir fascinerad av inom svensk metal. Att folk är helhjärtade och dom gör ALLT för sitt band och sin musik. Således blir det konst på riktigt, ärlig och genuin konst. Något som treackordspunk med protesttexter spelat av några som "tycker det är kul att spela i band" aldrig kommer kunna vara.


Det är sådana människor som driver mig ännu mer till att aldrig någonsin eftersträva att "växa upp" eller hur man nu ska uttrycka det. Om att vara en själlös halvmesyr är en del av det tänker jag aldrig någonsin bli "vuxen". Tydligen ska man tappa passionen och vara lite koolt likgiltig inför saker efter man passerat 30. Tur att man är hårdrockare i grund och botten, för som du säger, folk brinner för det och gör det ad infintum. Det är ju därför det snackas så mycket skit om Watain, folk är avundsjuka på deras glöd och dedikation. Eller har jag fel?
- Nej jag tror du har rätt, jag kan förstå om folk inte tycker om deras värderingar och deras musik, men jag blir rätt provocerad när folk ifrågasätter deras dedikation och driv. Det är äkta, jag har sett dom utvecklas sen jag gick i gymnasiet och dom har varit bland de mest konsekventa människor jag någonsin stött på.

J. Slaughter, Mika Koivuniemi och Affe P.


Det är lite konstigt, för de största skitsnackarna attackerar ju deras tro och så vidare istället för att gå på det som verkligen stör dem, att de lever och dör för sitt livsverk, medans sagda skitsnackare knappast ens skulle orka åka till Rovaniemi för ett gig. Varför är det så stor skillnad i HC-scenen? Där verkar ni ju snarare omfamna och glädjas åt varandras fanatism och framgångar.
- Ja, det är mycket ryggdunk, sånt gillar man ju inte heller. Det gör att mycket skräp faller igenom filtret och många förjävla usla band får fritt spelrum att smutskasta genren med sin uselhet. Vilket i sin tur leder till att en annans engagemang och hängivenhet får sig en smäll på käften.

Jag har ju lite problem med det där eftersom SS inte kan stå bakom något som suger, det är många polare som vill att man ska skriva några rader och ljuga tungan av sig. Det går inte, men folk blir ju sårade och ledsna.
- Jag har mentala spärrar och tvångstankar om att aldrig någonsin bekräfta sånt jag tycker är dåligt, jag kan inte. Jag håller hellre käften, för om jag pratar så hatar jag bara.


Samma här. Men du slipper ju ha polare som tjatar på dig att du ska skriva om dem.
- Ja det är sant, de frågar istället om man vill splitta med deras band, eller spela ihop med dom.


Haha, och du bara kniper käften när det händer med ett "mm"?
- Ja jag står och får hålla tillbaka och försöka byta ämne lite snyggt, alternativt säga att jag ska ta upp det med bandet, och sen så nämner jag det aldrig igen.


Lite den approachen kör jag med, fast är jag på humör säger jag rakt ut att det inte håller måttet.
- Ja, ibland förekommer jag folk som ska prata om sina band genom att säga att jag inte gillar deras band. Så då vet man vart man har varandra och då slipper man få frågor senare. Då kan man istället säga snälla saker som "det lät bättre än vad det brukar" eller "det var inte så dåligt som jag trodde" eller kanske rentav "om ni håller ut några år till så kommer ni säkert bli ett bra band".


Kidsen ser ju upp till dig har man märkt, är inte det en lite märklig känsla?
- Ja jag fattar det inte riktigt. Men jag har ju märkt av det. Sjukt märkligt.


Jag har ju perspektiv så jag vet ju hur de snackar En ung herre som intervjuade mig häromsistens ville till exempel snacka om dig sa han innan intervjun, men det blev aldrig av att du kom på tal.
- Själv får jag aldrig höra nåt om det, då och då kommer nån slyngel fram och säger att mina band är svinbra. Vet inte riktigt vad jag ska svara. John som spelar gitarr i Obnoxious Youth brukar dock svara "jag vet" på såna kommentarer. Haha.

Bästa svaret. Jag tror faktiskt inte de riktigt vågar närma sig dig.
- Skönt. Det är trevligt att slippa. Kul om dom gillar, men de behöver inte prata med mig för det...


Är väl trevligt med uppskattning men... Gillar idioter det man gör så är det ju bara... Som Massgrav, de kan ju fan inte vara helt nöjd med sin fanbas.
- Haha sannerligen. Massgrav har ju fans som knappt får kallas människor. Typ såna som drar sig till bandet Skitarg.


Ola får säga vad fan han vill, men de får faktiskt skylla sig själva när de spexar och att han blir förbannad när man kallar dem ett skämtband, haha, ja...
- Haha, ja, vi har varit nära att hamna där med Undergång också. det är det sista vi vill. Därför har vi fått omstrukturera och då har det blivit så att många dissat bandet för att dom inte tycker vi är så "roliga" längre.

Affe, Overt och J. Slaughter - Team Slayer. All Hail.


Jomen absolut, men det är ju skillnad på att dra pedofilskämt på scen och att spexa på den nivån vissa andra gör
- Det är sant.


Vad händer med Undergång då?
- Vi kämpar på i motvind. Vi har ju haft massa medlemsproblem och inte spelat på ett tag. Nu när vi spelar igen är det som att vi backat tillbaka sju år. Med support och sånt.


Fy fan vad motigt... OY då? Vem är den nya tjommen?
- Simon, en man från uppsala som jobbar på polsk byggfirma och som bara lyssnar på Motörhead. Han gillar andra band också, men lyssnar inte på det. Han gillar smuggelsprit, snus och att slå folk i magen. Man skulle kunna säga att han passar perfekt in i bandet.


Så han har alltså Uppsalas seal of approval?
- Japp, han har dessutom "östra aros" tatuerat på armen. Det gamla namnet för Uppsala.


Mycket bra, det behagar mig. Varför är alla från Uppsala så stiliga om man jämför med till exempel Södertälje? Ni är väldigt medvetna om man säger så.
- Jag tror att det är för att man hetsas och fryses ut om man beter sig som en tönt. Nivån är hög och då får man anstränga sig om man vill komma någonstans.
Det förklarar varför jag fick sitta ensam hemma och röka hink när jag bodde där då antar jag.
- Haha! Ja det är vanligt förekommande att folk isolerar sig här.


De enda jag umgicks med var Gottsundagrabbar, inga morsgrisar från scenen.
- Alladin Ashgar och Labyrint?

Vi tar det off the record sen. Men men, Uppsala är rätt speciellt.
- Det har du rätt i.


Vad beror det på tror du? FOADIF-mentaliteten alltså. Jag har en teori om att det dels är en studentstad, dels att det ligger såpass när Stockholm att ni slipper ha storebrorskomplex, men nu raljerar jag bara.
- Ja jag tror också att vi är less på att ses som en skitstad/förtort som bara apar efter sthlm och faktiskt vill ha en egen identitet.


Det är ju en skitfin och bra stad, det enda jag inte gillade med den var ensamheten, men man får väl skylla sig själv om man efter jobbet bara sitter i sin lägenhet i Luthagen och dyrkar hinken och äter pizza från pizzerian på samma jävla gata.
- Haha...


Du kommer bo kvar?
- Förmodligen. Om inget drastiskt händer mitt psyke eller en anställning jag verkligen vill ha tvingar bort mig.


Vi har ju glömt att prata om din barndom.
- Haha vad synd.... Vad vill du veta då?


Allt baby, allt. Lika bra vi tar det nu så du slipper bli intervjuad igen.
- Jag växte upp som enstöring/misantrop. I 6-7årsåldern så fick jag Thin  Lizzy, Sabbath med Dio, Rainbow och AC/DC på kassett av min betydligt äldre kusin. Han hade slutat med hårdrock och börjat digga Zappa. Jag började genast tokdyrka i min ensamhet där jag satt och ritade och lyssnade på kassett. Lyssnandet tog en vändning när jag en dag hittade en God Dethroned-CDpå min uteplats. Jag lyssnade på skivan för att ta ut den och slänga den tio minuter senare, helt livrädd och oförstående. Det bara osade satan om det. Det ledde ju i sin tur att jag blev mer och mer sugen på att börja lyssna på sån musik igen, vilket jag gjorde när jag upptäckte Napalm Death. Det hårdaste jag någonsin hört. Ungefär samtidigt som detta hände så kom jag in på hc/punk via mina grannar. De spelade skatepunk blandat med HC för mig. Till en början tyckte jag det var töntigt, men när mina grannar tvingade med mig på gig fick jag se en moshpit för första gången och efter det var jag fast. Suget efter hårdare och hårdare musik tog över och jag började lyssna uteslutande på extrema band. Likasinnade människor träffade jag inte förrän 2001 när jag för första gången började umgås med folk.

God Dethroned?!
- Ja, har inte lyssnat på det sen dess, men jag tyckte deras bandnamn var sjukt coolt när jag var 10år

Du är vad nu? 30?
- Precis

Och detta var alltså 92 då måste det ju ha varit?
- Ja precis, minns att det var efter fotbollsvm i italien 1990.
Min första HC-spelning var 1995.

I Uppsala?
- Ja det var Refused och några andra band på ungdomens hus. Var inte allt för familiär med bandet innan jag såg det.

Och du blev helt såld på Lyxén och hans sexiga moves förstår jag`?
- Haha, jag var mer fascinerad av publiken än banden i fråga. Våldet var det tilltalande. Det jag började lyssna på var ju tidiga band som Black Flag och Suicidal Tendencies. Min kärlek till Danzig kom då också genom att jag upptäckte Misfits.

Åh, vi måste fanboya Glenn nu.
- Jag tänker börja med att säga att klippet där han fick stryk är fejk och jag vill inte kännas vid sån skit. Förtal.Tror det är samma snubbe som gjorde månlandningen faktiskt. Eller nej det var ju Kubrick som gjorde den. Måste vara någon av hans underhuggare.
- Ja vem som helst kan ju klä ut sig till Glenn och få spö på film. Jävla fitter.m Han har inte gjort en enda dålig sak i sitt liv. Alla dåliga låtar och skivor som kanske existerar är bara dåligt för att glenn ville provocera folk.

Den Store har en plan med allt han gör. Det fattar ju vem som helst som inte saknar en kromosom. Dessutom är de inte dåliga, de är bara lite mindre bäst.
- Ja precis min tanke. Man får ju lyssna ordentligt.


Jag blev så ambivalent häromdagen, när jag såg Den Store framföra några låtar med fitterna i Metallica.
- Metallica? De la ju ner 1986. Du måste sett fel.


Ja, jag vet. Måste varit någon reunionpryl...
- Aha, usch


Mina lärjungar på SS hävdar att In Solitude framför Mother of Mercy bättre än Den Store. Jag vet inte riktigt hur jag ska bestraffa det...
- Jag spelade ju in deras version som finns på nån flexi. Men bättre? Nej det går ju inte. Vad du än gör så ska det göra ont och det ska pågå länge.


Vi tar även det off the record. Ja, hur går det med inspelandet och sådär? Det har vi ju också glömt.
- Jag har lagt det på is ett tag för att återuppta det senare. Men den senaste inspelning jag gjort och som jag håller på med just nu är åländska dödsdyrkarna Vorum.


Är det sant?! Fan, de är ju så jävla bra! Fattar inte att folk inte fått upp ögonen för dem. Sjukt nog så var det hårdrockshatarn Grulle som tipsade mig om deras existens.
- Ja det är ett fantastiskt band. Genuint svinbra människor med rätt inställning.


Varför ligger proddandet på is då?
- Jag har ingen vettig lokal att hålla till i just nu. Det är väl anledningen.

Men du drar igång så fort det är fixat?
- Ja det är tanken!


Bra, för även om sverige är världens studiotätaste land så behövs det ju sådana som fattar.
- Ja precis. Önskar det fanns fler som jag vågade anförtro mig till på det viset.


Du menar rent producentmässigt sett nu och inte bara som i scenen där en ljudtekniker rätt felaktigt bär epitetet "producent"? Det stör mig lite. Phil Spector var en producent. Din lokala pisstekniker är det INTE. En producent ska ha visioner och starka åsikter, inte bara ratta lite slentrianmässigt.
- Ja jag håller med, man är ju med och skapar. Kreativitet är fan viktigt.

Tecknar du fortfarande?
- Ja det gör jag, fast inte så ofta, man har ju inte så mycket tid som man vill ha. Man måste ju jobba och sånt skit.


Det är för jävligt. Inga planer på att ställa ut?
- Kanske det, när jag får lite mindre att göra. Vore kul att rita lite utecklingsstörda saker och ställa ut så att folk mår dåligt.

Du gjorde väl Josefssons hipsterklubblogga va?
- Haha ja det gjorde jag ju


Den är fin, jag lovade honom att slänga upp en banner på SS, men jag har glömt bort det.
Men tar du beställningsjobb om någon utomstående slantar?
- Ja absolut, det gör jag.

Jag tar 100:- loggan nu. Bräcker du det?
- Haha ungefär samma här

Men, vad var det som hände på Undergångs släppfest egentligen?
- Oj tvära kast... En vän till bandet fick ett glas vin över sin vita tröja. Det var Einars fel. Det ledde till massa hets och till slut så knuffade han in Einar i gitarrstacken. Jag såg inte den begynnande hetsen och flippade ur totalt. Jag gick berzerk och han fick sig några rejäla smällar och jag fick åka till akuten direkt efter gigget då jag var helt uppskuren. Vi talade ut och nu är det lugnt igen.


Han ser jävligt paff ut på den där fina bilden. Och Leo ser sjuukt skadeglad och evil ut när han tittar på, haha.
- Haha, jag tror nog inte att någon fattade vad som hände. Crippe hamnade också på akuten, men det var självförvållat.

Jaså?
- Jo han drog ett glas i huvudet på sig själv.


Ah, jag trodde sådant var patenterat av Olli.
- Ja du såg ju hur det gick... Har aldrig sett olli på akuten.


Känner ju inte killen men jag känner rent instinktivt att det är en karl i smak.
- Olli ja, han är rakt igenom bra.


Oberäknerlig, säger ryktet.
- Ja ryktet stämmer.

Affe & Olli.


Hur är det att vara SXE bland det där egentligen?
- Jag är ju lika dum i huvudet som de trots att jag är nykter så det faller sig naturligt. Haha...


Jag hade satt mig själv på en livstidsvolta om jag var tvungen att genomlida det där nykter.
- Haha ja vissa pallar inte ens fast de är fulla. Nämner inga namn.......

Du har aldrig krökat alltså?
- Nä, smakat några gånger i min ungdom. Har aldrig känt suget.


Du borde åtminstone knarka lite. Alla vegetarianer borde röka hasch.
- Ja, fast jag älskar ju att äta kött mer än allt annat. Min sammanlagda tid som veggo är 6 månader.
För nio år sen.


Vart fan har jag fått det ifrån då? Du ser ju ut som en hippie.
- Ja folk säger det. Vill ju bara se ut som Geezer Butler...

Beundransvärd önskan. Du måste välja, och jag vet redan svaret. Danzig eller Geezer, du håller i pickan. Och nej, du får inte fega ur och rikta den emot dig själv.
- Om de tar tillbaka Bill Ward så kan jag tänka om. Clufetos suger kukar. Metervis. Bara slukar till höger och vänster. Fast det var ingen snäll fråga... Alls.

Förlåt. Jag hade dock  knäppt Geezer på två röda dock utan att tänka.
- Jag är rädd för att mörkret skulle ta mig om jag dödade dess budbärare Glenn...


Fear of The Dark.
- "Bra" låt.


"Bra" band.
- Ja. Vill inte prata mer om det. Känns irrelevant att prata om ett band som bara släppte två skivor tidigt 80-tal och sen la ner.


Du kan tipsa om något nytt du lyssnar på istället.
- Nya Degial-skivan är helt fantastisk. Nya Vorum när den kommer och sen är jag väldigt förtjust i Antichrist från Växjö.


Degial är så jävla bra att man sprängs, Vorum kommer leverera och Antichrist tänker jag inte yttra mig om då min åsikt skiljer sig lite från mängdens. Måste lyssna mer. Har du hört Blood Revolt?

- Det har jag inte, ska lyssna!


Det är Alan från Primordial med två Revenge-snubbar och det låter därefter. Skivan flög under min radar i två år. Och, tycker man inte att det där är världens bästa trumljud så kan man fan ingenting om musik. Inga fler tips?
- In solitude. Reveal.


Medhåll. Reveal borde mos def få mer uppmärksamhet än de fått.
- Ja, de är svinbra


Har vi glömt något?
- Har ett tips till:  Labyrint från Gottsunda. Bra hiphop. Gillar även Kartellen.


Jag med. Vet inte om jag har nämnt att på nästa War & Hate kommer det ENBART och utan undantag  att spelas svensk hiphop mellan banden. Bra eller anus?
- Bra.


Då tror jag att de här nästan sju timmarna vi hållt på räcker eller känner du att vi glömt något?
- Nae, har berättat mer än vad jag minns om mig själv

Du vill alltså inte hälsa till mamma?
- Nä.(Tack till Lukinzine för foto)


1 kommentar: