onsdag 4 januari 2012

Årets Platta 2011: Skaur - S/TRedan från det att man hör första riffet i Fullmaanesang så lägger man sig ner på golvet och dyrkar Skaur helt förbehållslöst. Och gör man inte det så är man helt dum i huvudet och har inget existensberättigande.  Slingor som sätter sig direkt? Check. Råa skrik OCH bra vanlig sång? Check. Perfekt produktion? Check. Dödsdyrkande lyrik som inte känns pubertal? Check. Skaur har ALLT. Sällan har jag blivit så golvad av ett för mig helt okänt band. Dyrkar man inte döden när sången i det mäktiga partiet i Nordnorsk Svartmetall  kommer in runt 5:53 så... Tja, då kommer man helt enkelt aldrig att dyrka döden. Det är helt bortom mitt förstånd att de är osignade. Ännu mer bortom mitt förstånd är att Normann, den drivande kraften bakom bandet, har hållit igång Skaur sedan 2003 utan att jag uppmärksammat deras existens. Räkna med en intervju med Normann inom kort.

Norges bäst bevarade hemlighet? Svar ja. Norges bästa nu existerande band? Svar ja.
 //P. Invictus II

P.S. Resten av årslistan kommer, har bara fullt upp med zinet. D.S.

3 kommentarer:

  1. Kom precis hem från tandläkaren utan någon anmärkning, åsså får man höra detta. Satjävel vad bra.

    SvaraRadera
  2. Sen Internet blev populärt bland civila så har det här med att "bli signad" inte längre samma innebörd. Ett sådant här band kan ganska lätt få ett kontrakt på ett eller flera släpp, men kanske inte på Relapse (eller vilka det nu är som gör mest pengar på metal idag) utan typ Aids Holocausto Bowel Homo Christ Records.

    Med det sagt så har jag inget emot små bolag! Jag har självt släppt på vinyl och kassett, mellan 200 och 600 ex för varje släpp, på mindre bolag baserade i Norden. Det kanske inte är vad Skaur nödvändigtvis vill, dock.

    SvaraRadera